4 Tips voor een goede presentatie voor de camera

1. Voorbereiding

 Als je bezig bent met het voorbereiden van je tekst. Let er dan op dat je het gelijk opdeelt in alina’s die ongeveer 20 tot 40 seconden duren. Op deze manier is het overzichtelijker voor jouw als je voor de camera staat.                                                                                 Als je met twee camera’s gaat werken, verdeel dan je alina’s over de twee verschillende camera’s.

2.  Voor de camera

Zorg ervoor dat je video niet langer dan 10 minuten duurt. Veel mensen hebben de concentratie niet om een half uur naar je video te kijken. Wees daarom kort en krachtig met je verhaal.                                                                                                                     Om de kijker bij je verhaal te betrekken is het belangrijk dat je recht in de camera kijkt zodat de kijker het gevoel heeft dat je het tegen hem/haar hebt.

3. Denk aan iemand die je rust geeft

Als je het lastig vind om in de camera te kijken en te praten terwijl er geen interactie plaats vind met het publiek. Is het een tip om te denken aan een persoon die in de camera zit waar je tegen spreekt. En waar je de rust in kunt vinden zodat je relaxt voor de camera staat.

5.  Dicht slaan voor de camera

Het kan gebeuren dat je dicht slaat voor de camera. Een tip is dan om je boodschap indirect te verpakken in een interview met een vraagsteller. Het kan je helpen te ontspannen wanneer er nog iemand bij is en je inplaats van de camera moet kijken je in de ogen van je gesprekspartner kijkt. Op deze manier wint je boodschap aan de natuurlijke uitstraling maar aan de andere kant is een face to face verhaal in de camera een kracht aan de boodschap die gaat verloren.