6 tips voor video marketing

1. Post je video op YouTube 

Wanneer het om video marketing gaat, is YouTube een goed begin om je video’s op te posten. Het is een van de populairste sites als het om delen van video’s gaat. het enige wat je hoeft te doen is een YouTube channel aanmaken voor jouw bedrijf. Het is makkelijk, snel en gratis.

Let er op dat je op je Youtube channel als profielfoto het logo van je bedrijf gebruikt en dat channel de naam van je bedrijf heeft.

Het is ook belangrijk dat je een goed pakkend intro stukje schrijft waarin je keywords gebruikt waardoor je snel wordt gevonden. Wanneer je video’s goed geoptimaliseerd zijn zal je video op google makkelijk worden gevonden.

 

2. Gebruik pakkende titels

Titels zijn niet alleen vitaal voor je website pagina’s maar ook voor je video’s.  Een goede titel trekt niet alleen de aandacht van de kijkers maar zal ook de ranking van je video’s verhogen. Denk daarom goed na over een titel en neem geen overhaaste beslissing. Het is namelijk belangrijk dat een titel creatief en beschrijvend is.

Zorg er ook voor dat je een titel een keyword bevat dat relevant is voor je video. Je kan er ook over denken om je telefoon nummer in de titel of beschrijving te zetten zodat kijkers meteen contact met jou op kunnen nemen zonder dat zij de hele video hoeven te bekijken.

 

3. Transcriptie van jou video’s

De beste manier om je video te optmaliseren is om ze te laten transcriberen. Je kan je video’s al professioneel laten transcriberen for minder dan een euro per minuut. Want dat is gebeurd kan je je video op YouTube posten als een transcriptie bestand, je kan dat bestand ook bijvoorbeeld op je blog posten.

 

4. Plaats een link van je website in de beschrijving

Na dat iemand je video heeft bekeken wil die gene vaak nog meer informatie hebben over jouw bedrijf en de producten die jij aanbied. Het is daarom van belang dat er in link van de website in de beschrijving staat. Op deze manier worden de kijkers makkelijker en sneller een klant van jou bedrijf.

Vergeet niet een citaat in de beschrijving te plaatsen waarin je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer in staat.

 

5. Video’s terugkoppelen

Het terugkoppelen van video’s is net zo belangrijk als het terugkoppelen van webpagina’s. een terugkoppeling creëren bij je video’s kan een goede en effectieve strategie zijn om de de ranking te verhogen en de video makkelijk vindbaar te maken. Daarom is het belangrijk wanneer je een blogpost of artikel schrijft dat er een link van een relevante video die over die post gaat wordt geplaatst.

Je focus moet niet liggen op de kwantiteit maar de kwaliteit van je video. Zorg ervoor dat de links van je video alleen in geloofwaardige en goed aangeschreven lijsten komt te staan. Ook is het handig dat je de video links deelt via verschillende social media platforms.

 

6. Video’s direct op je website

Inplaats van video’s als eerst op YouTube te plaatsen met een link naar je website, Kan je ook direct video’s op je website plaatsen. Dat is gunstig omdat wanneer iemand jouw video googled ze meteen naar jouw website worden gelinkt inplaats van dat ze de link van jou website eerst moeten zoeken in de beschrijving op je Youtube channel.

Ook is het gunstiger omdat de kijker alleen jouw video’s bekijkt en je dus geen concurrentie hebt van andere video’s die verschijnen op YouTube wanneer ze op het onderwerp van jouw video zoeken. Op deze manier zullen de kijkers sneller klanten worden.