Free Flow Video Experience! - Dag 3

Dag 3 - Belichting

8. Belichting: hét verschil tussen een professionele video en amateurbeelden.

Overbelichte of juist te donkere foto’s en video’s zijn vreselijk. Voor de meeste kijkers hét teken van onprofessionailteit.

 Laerke demonstreert hoe je de ideale belichting krijgt. En hoe zit het met de aanschaf van dure lampen of gewoon filmen in zonlicht? Of kun je dit effect ook met je eigen mobiele telefoon creëren (en hoe dan)?

De meeste studenten van Video Essentie zien na deze video letterlijk het licht. Veel plezier en tot de volgende video die hier nóg verder op ingaat! Dit onderdeel kan je video namelijk maken of breken.

9. Belichting deel 2 | Welke lichtbron is het meest ideaal en praktisch? En waarom?

Dus hoe zit het nu? Welke lichtbron werkt het beste voor jouw persoonlijke video’s.

Laerke geeft je niet één antwoord maar de beste en meest praktische keuzes. Na het zien van deze video is de keus snel gemaakt: je weet exact of je gaat voor zonlicht en een specifieke lamp. Je weet zelfs de kleur die je zoekt en het effect dat je wilt hebben op jouw gezicht.

Lampen, die je zou kunnen kopen bij CameraNu:
Set lampen bij CameraNU

10. Als je thuis moet filmen: welke invalshoek en welke belichting?

Er komt een ogenblik dat je thuis moet filmen, als je dat niet al deed. Een Skypegesprek- of consult met je klant. Een online training. Een vergadering. Windkracht 7, onweer of geluiden (daar gaat de volgende video trouwens over) maken filmen buiten soms simpelweg niet te doen. 

Juist dán zijn zaken als een goede invalshoek en de juiste belichting en lichtbron essentieel. Laerke laat het je zien. Zie het verschil? Dit onderdeel gaat vanaf nu voortaan dus gewoon goed. Gewoon met de camera van je mobiele telefoon.

Werkboek en opdracht dag 3

Ga oefenen met opnemen op verschillende plekken, waar jij het licht goed vind. Neem een Free Flow video op, waarin je vertelt waarom jij jezelf gunt om beter zichtbaar te worden. Stel je kan meer mensen bereiken, wat zou dat voor je betekenen.
En: vergeet dit niet te noteren in je werkblad

Volg Laerke - Video Essentie op...