Free Flow Video Experience! - Dag 4

Dag 4 - Geluid en stemgebruik

11. Zó belangrijk is geluid voor je video!

Over de set-up van je camera twijfel je geen seconde. Over de belichtig ben je dik tevreden. En je zit lekker in je vel. Kortom, je bent klaar om te gaan filmen. Maar dan gebeurt het: ineens rijdt er een brommer of ambulance met dat onmiskenbare, storende geluid erdoor heen. Helemaal opnieuw beginnen dan maar?

Nee natuurlijk niet. Juist nu je in je flow bent kun je gewoon doorgaan. In deze video krijgen we een live demonstratie hoe je met storende geluiden omgaat. Zoals professionals dit doen. Deze video staat geheel in teken van geluid. En hoe zit het met een mircofoon. Is dat echt nodig?

Link naar de dasspeld mic:
Dasspeld mic CameraNU

Link naar verlengsnoer:
Verlengsnoer CamerNu

Link naar converter (voor de iPhone om de mic aan te sluiten):
Converter (voor de iphone) CameraNu

12. Opnemen met de Condensatormicrofoon (dit móet je echt even horen!)

Natuurlijk klinkt opnemen met een microfoon stukken beter. Stukken professioneler. 

Heb je er werkelijk één nodig? Dit beslis jij. En wel direct na het horen van deze video. 

Laerke demonstreert het verschil in geluid met de dure (maar o zo professionele) Condensatormicrofoon en de Dasspeldmicrofoon. Zo helder en duidelijk hoor je ze niet vaak samen in één video.

Sluit je ogen en wees één en al oor om te beslissen of je geen of juist wél gebruik wil gaan maken van een mic.

13. Free Flow meditatie door Sandra Baaijens

Sandra Baaijens is een lieve klant van mij (Laerke). Toen ik me bedacht dat het mooi zou zijn om jouw een meditatie mee te geven, die je kunt beluisteren om je voor te bereiden op ‘in de free flow’ komen voor je video’s, moest ik aan Sandra denken, omdat ik weet dat ze mooie meditaties geeft. Samen hebben we deze meditatie opgenomen in mijn studio, voor jou.

Vorige jaar hebben we samen  haar Perosnal Branding video opgenomen. Als je het leuk vind om die te zien, kan je hem hier bekijken:

https://vimeo.com/337164437

14. Jouw meest natuurlijke ritme van spreken en het effect op je kijkers en luisteraars.

Te snel? Te langzaam? 

Wanneer heb je je n jouw eigen, unieke spreektempo te pakken? Dat tempo waarin je kijker p het puntje van zijn of haar stoel zit. Aan je lippen hangt. 

Laerke demonstreert verschillende spreektempo’s. Welke past er bij jou denk je?

Tip: test dit vooral thuis op jouw eigen publiek: vrienden, familieleden, collega’s. Je zult wellicht verbaasd zijn welke feedback je terugkrijgt. 

Werkboek en opdracht dag 4

Ga verschillende video’s opnemen, in verschillende kamers van je woning, of misschien zelfs buiten en met een zonder mic. Deel een van je video in de Facebook groep, waarin je op Free Flow mode durft stiltes te laten vallen, om te kijken welke verhalen er vanuit de stilte ontstaat. Vergeet niet te noteren!

Volg Laerke - Video Essentie op...