Free Flow Video Experience! - Dag 5

Dag 5 - Achtergrond, Omgeving en Buiten Filmen

15. Achtergrond heeft invloed op je kijker. Hoe? Dat bepaal jij (vanaf nu bewust).

Je kijker is snel afgeleid. Zorg daarom bewust voor een achtergrond die jouw boodschap ten goede komt. Laat dit vooral niet aan toeval over.

Dat achtergrond invloed heeft op je kijker is geen geheim. Het is geen toeval dat commerciële advertenties strategisch naast video’s geplaatst worden op websites. Kijk maar naar YouTube: je kijkt naar een video maar daar omhee zie je allerlei ‘videosuggesties’. 

De vraag is dus; welke achtergrond werkt het beste om jouw boodschap ten goede te laten komen? Welke achtergrond is een hulpmiddel om het door jou gestelde doel te bereiken met betrekking tot je publiek?

En welke valkuilen zijn er? Is jouw goedgevulde boekenkast een teken van jouw intellect en kennis of werkt dit juist afleidend of op andere manieren averechts?

16. Lekker weer? Film gerust buiten maar: let op je achtergrond én je belichting!

Dus het is lekker en je wilt buiten filmen. Laerke geeft je dé checklist voor opnames die buiten de deur plaatsvinden. 

Ook voor de mensen die dit niet direct van plan zijn: er komt meestal een moment dat je dit overweegt. Of het nu gaat om een ‘behind the scenes’ opname in je achtertuin of dat je tóch nog even dat bijzondere moment onderweg wilt vastleggen en delen met je kijker.

Want vergeet niet: je camera, je mobiele telefoon dus, heb je meestal bij de hand. Juist als je naar buiten gaat. In die gevallen zul je blij zijn met de kennis die Laerke in deze video met je deelt.

Werkboek en opdracht dag 5

Ga verschillende video’s opnemen thuis en/of buiten. Ervaar hoe het werkt met verschillende soorten licht. Neem een Free Flow video op waarin je vertelt wat jouw favoriete plek is en waarom dat zo is. Hoe voel je je daar? Wat maak het bijzonder? Noteer het op de volgende pagina van dit werkboek.

Volg Laerke - Video Essentie op...